
Oikein hyvää ja onnellista Uutta Vuotta 2011 kaikille tänne poikkeavalle!
PS. Kiitos Minna Immosen kortista Railille!
Keräilyä ja aitoa tarpeetonta tavaraa - jo yli 10 vuotta... Ehkä yritän vielä joskus laittaa tänne jotain kaupattavaa. Ehkä myös kertoilen keräilyistäni ja nostalgisoin muutenkin. Enimmäkseen tämä sivusto on kuitenkin jo tekstivarastona. Voit toki laittaa viestiä kommenttilootaan tai sähköpostiini, jos jokin juttu kiinnostaa sinua. Ehkä jopa vastaan jotain!
Olen jo kahtena vuonna kirjoitellut kierrätysmielessä joululahja-asioista. Jutut olivat täällä ja täällä. Ajattelin taas kerran kirjoittaa aiheesta. Ehkäpä joulunjälkeisestä muistelusta tulee tätä menoa suorastaan traditio!
Aikaisemmissa jutuissani kerroin, millaisia paketteja kokosin kierrätysmateriaaleista. Tänä vuonna en syventynyt siihen samalla antaumuksella. Toki edelleen käytin vanhoja nauhoja koristeluun, mutta kääreiksi tuli lähes yksinomaan aivan perusjoulupaperia. Siksi olin todella iloinen tästä tyttäreltä tulleesta paketista, johon hän oli selvästikin syventynyt sydämellään.
Perusruskeassa kääreessä kaikki koristeet nousevat upeasti esille! Kakkupaperi on kaunis kohokohta, se on kuin pala pitsiä paketissa. Itsetehty sydän kangasnauhassa on suloinen ja kulman kultainen enkeli kruunaa kokonaisuuden.
Oma askarteluni rajoittui pikaisiin pakettikortteihin. Sopivasta joulupaperin jämästä leikkasin kuvia irti ja liimasin ne pahvinpalasille. Siinä ei monta minuuttia mennyt, kun persoonalliset pakettikortit olivat valmiina käyttöön.
Lisäksi virkkasin erilaisia sydämiä pakettien koristeeksi. Tällä kertaa myös tärkkäsin ne ja sitaisin niihin valkeaa satiininauhaa, jolloin ne käyvät myöhemmin kuusenkoristeiksi.
Kulutin virkkauksiin enemmänkin aikaa ennen joulua. Muun muassa tällaisia enkeleitä tein kuusenkoristeiksi. Pää on vanhasta puuhelmestä ja rusetti on alusvaatteen koriste.
Muitakin pieniä lahjoja syntyi pajassa. Heijastinkukat ovat kivoja, kun ne on suunniteltu asun mukaiseksi. Tyttärelle ostin lahjaksi villatakin, jonka kaulukseen kiinnitin tämän kukan.
Kätköistäni löytyi myös keskeneräinen virkattu liina vuosien takaa. Malli on hukkunut ajat sitten, joten lopetin työn yksinkertaisimmalla tavalla minkä keksin. Sen jälkeen tärkkäsin liinan kulhon päällä. Somisteeksi keltaista satiininauhaa ja retrovärinen kulho oli valmis!
Joulupukki oli ajattelevainen ja toi tuossa ylinnä olevassa paketissa lahjaksi virkkauskirjan. Ehkäpä sieltä löytyy jotain erityisen kivaa ensi jouluksi!
Mietin usein, miten hinnoitella vanhoja tavaroita. Mitä ne saavat maksaa kirppiksellä? Jonkun mielestä hinnan pitää aina olla 10 sentin ja neljän euron välillä. Siitä hintahaarukasta on hauska tehdä löytöjä!
Kuulin joskus, että Huuto.netissä on korkeammat hinnat kuin kirppiksillä ja sitä pidettiin hyväksyttävänä. Kirppiksillä samoja hintoja ei välttämättä hyväksytä. Se on outoa, sillä monet huutiksen tavarat ovat ihan samanlaista tavaraa. Toki siellä on mukana myös antiikkia ja muuta arvokasta, joita perinteisestikin myydään huutokaupoissa. Iso osa on kuitenkin tavallista käyttötavaraa enkä ymmärrä, miksi huutiksessa on reilumpaa maksaa samasta tavarasta enemmän kuin kirppiksellä.
Jokin aika sitten päädyin itsekin laittamaan joitakin tavaroita huutikseen, sillä tarvitsin lisäkanavan tavaroitteni myymiseksi. Näin olen käytännössä päässyt toteamaan, että huutiksen korkeammat hinnat pitävät paikkansa. Olen laittanut sinne kirppiksellä roikkuneita tavaroita vanhimmasta päästä, ja olen säännöllisesti saanut niistä korkeamman hinnan kuin olen pyytänyt niistä täällä. Kummallista!
Toinen asia, joka jakaa mielipiteitä eri kauppapaikoilla, ovat toimituskulut. Vaikka lähes kaikki verkkokaupat ja jopa tavaroiden lahjoittajatkin laskuttavat toimituskulut, kirppiksellä sitä ei oikein tahdota hyväksyä. Ne aiheuttavat säännöllisesti napinaa ja joskus kaupanteko loppuu siihen, että toimituskuluja ei haluta maksaa. Kun olin tottunut tuollaiseen, niin tuoreena huutiksen asiakkaana hämmästyin, kun siellä toimituskulut ovat täysin itsestään selviä ja usein määritelty tavaran painoon ja kokoon nähden korkeiksi.
Myyn tavaroitani siksi, että yritän vähentää niitä. Hinnoittelulla pyrin saamaan vähän vaivanpalkkaa tästä pikku kierrätystyöstäni. Kirppiksen pitäminen ON nimittäin yllättävän työlästä. Sen tietää se, joka on kokeillut samaa.
-----
Pyrin aina välillä siivoamaan vanhimpia myynti-ilmoituksia pois, ettei blogi kasva liian isoksi. Jotkut tavarat, jotka roikkuvat mielestäni liian kauan myytävänä, poistan joko huutikseen tai joskus tytär haluaa ne. Ja on myönnettävä, että jotkut tavarat olen itse ottanut uudestaan käyttöön. On tämä niin outoa näiden rakkaiden tavaroiden kanssa!
Olen vähän siivoillut blogia. Tapanani on siivousten yhteydessä tehdä kollaasi myydyistä tavaroista lähinnä itselleni muistoksi. Tässä taas muutama kollaasi.
Kissojen ystäviä on maailma pullollaan ja monet pitävät myös kissaesineistä. Tänään olisi korvakoruissa kissateema.
Ensimmäisenä on Aarikan ihanat, puiset kissakorvikset. Hinta 5,50 euroa. / MYYTY
Seuraavissa korviksissa on kissamaisia kuvioita korvanapissa. Nämäkin ovat ehkä Aarikan, mutta aivan varma en ole. Hinta 3,50 euroa.
Tein hauskaa hommaa yhtenä iltana, kun tutkiskelin ja pussittelin nappeja väreittäin järjestykseen. Eniten oli tummia nappeja, vähiten värikkäitä. Miksiköhän niin?
Ankkurinappeja löytyi kahta eri kokoa. Koska uskon, että en tarvitse ankkurinappeja, voisin myydä ne. Seitsemän kappaletta isoja (21 mm), hinta 3,50 euroa ja viisi kappaletta pieniä (17 mm), hinta 1,50 euroa.
Varastossa oli myös kasa yksittäisiä metallinappeja, joissa on tuollainen erikoinen kiinnitys, kuten farkuissa. Löysin netistä niille nimenkin: patenttinappi.
Jos joku tarvitsee tällaisia, niin ilmoittele! Laitan tulemaan postikulujen hinnalla.
---
EDIT 27.9.2010: Tällaiset nauhastopparit saa myös postikuluilla!
Kirppiksen kesätauko on venynyt ja aikaa viime postauksesta on vierähtänyt tovi jos toinenkin. Syynä on tietenkin ollut ihanista ihanin kesä, joka on väkisin vetänyt netin äärestä ulos. Ei tosiaankaan ole tehnyt mieli tonkia tavaroita sisätiloissa.
Vähitellen palaudun normaalitilanteeseen ja alan jälleen laittaa ylimääräisiä tavaroitani myyntiin kirppikselle. Sen verran olen yrittänyt laajentaa asiakaspiiriä, että olen laitellut tavaroita myyntiin myös Huutonettiin. Siellä onkin kauppoja syntynyt jonkin verran myös kesän aikana, toisin kuin täällä kirppiksellä.
Vaikka jatkan myymistä Huutonetissa, aion silti edelleen ylläpitää myös kirppissivujani. Tosin tänne alkaa ehkä hieman useammin ilmestyä juttuja keräilystä ja kierrätyksestä. Niistähän olen aina silloin tällöin kirjoitellut tähänkin asti.
Tervetuloa taas mukaan!
Vanhat filmitähdet kiehtovat edelleen. Nyt nappasin tutustumista varten tumman kaunottaren nimeltään Kathryn Grayson.
Googlaamalla löytyi runsaasti tietoa, mikä johtuu ainakin osittain siitä, että hän on kuollut tämän vuoden helmikuussa ja useissa amerikkalaisissa lehdissä on julkaistu muistokirjoituksia.
Kathryn Grayson (syntyjään Zelma Kathryn Elisabeth Hedrick) oli syntynyt samana vuonna kuin edellä esittelemäni filmitähti, Sophie Desmarets, ja oli siis kuollessaan 88-vuotias.
Kathryn Grayson varttui perheessä, joka rakasti musiikkia ja jossa kaikki lauloivat. Laulaminen alkoi jo pienenä lapsena ja hän haaveili jo varhain oopperaurasta.
Hän sai filmisopimuksen 15-vuotiaana sen jälkeen, kun MGM:n kykyjenetsijät olivat kuulleet hänen laulavan. Hollywoodin musikaalien kulta-aikaan 1940- ja 50-luvulla hän teki useita elokuvarooleja, muun muassa Gene Kellyn ja Frank Sinatran kanssa elokuvan Laulaen maihin (Anchors Aweigh, 1945).
Kathryn Grayson lopetti filmiuransa vuonna 1956 elokuvaan "The Vagabond King", jonka tekemisestä hän ei kertomansa mukaan pitänyt (käsittääkseni lähinnä Mario Lanzan vuoksi). ”Niinpä kutsun sitä päiväksi: ei enää elokuvia”, hän kertoi. Esiintyminen jatkui yökerhoissa ja konserteissa ja myös televisiossa, kunnes hän teki oopperadebyyttinsä vuonna 1960 Madame Butterfly’ssa.
Ihastuttavia kuvia ja Kathryn Grayson’n kaunista laulua löytyy YouTubesta esimerkiksi tästä.
Löysin kahdeksan kartongille painettua kuvaa filmitähdistä. Näissä naisissa on tyyliä ja jotain erityisen loistokasta. Kuvista paistaa glamour.
En tiedä, mistä kuvat ovat minulle tulleet ja miltä aikakaudelta ne ovat. Filmitähdetkin ovat Doris Day’ta lukuun ottamatta minulle tuikituntemattomia.
Lähdin googlesta hakemaan tietoa Sophie Desmarets’sta, jonka kuva on ylhäällä vasemmalla. Selvisi, että hän on ranskalainen näyttelijätär, syntynyt vuonna 1922. Hänen debyyttinsä oli teatterissa vuonna 1941. Muutamaa vuotta myöhemmin hän oli mukana viidennessä elokuvassaan Le Capitan, jolloin hän oli 23-vuotias.
Löysin valokuvan elokuvasta, ja siinä Sophie Desmarets on tyyliltään hyvin paljon samannäköinen kuin keräilykuvassani. Sen perusteella arvelisin, että kuvat ovat 1940-luvulta.Le Capitan on seikkailuelokuva, mutta suurin osa Sophie Desmarets’n elokuvista olivat komedioita. Keräilykuvasta ei kuitenkaan voi aavistaa, että kysymyksessä on komedienne.
Sen ajan elokuvajulisteet ovat mielestäni eräänlainen taiteenlaji myös.
Le Capitan (1945)Tierce à coeur (1947)
Kun katselin Sophie Desmarets’n filmien julisteita, heräsi toive saada nähdä näitä elokuvia joskus. Hänen kaikki elokuvansa julisteineen löytyvät täältä.
Sophie Desmarets’n aktiivisin filmiura oli 50-luvulla. Tänään hän on 88-vuotias.
Jatkan vielä kuvien parissa! Tällä kertaa laitan tänne neljä Raimo Sallisen metsälintukuvaa. Ne ovat kehyksissä ja niiden koko on 33 x 26 cm. Ripustuskoukut puuttuu. Signeerauksissa lukee Raimo Sallinen 77.
1. Riekko
2. Teeri
3. Pyy
4. Metso
Taulujen hinta on 9,00 euroa / kpl.
Nettikirppiksen pitäjänä minulla on usein mielessä postimaksujen suuruus. Viimeksi kirjoitin aiheesta syksyllä 2008, kun Itella nosti hintoja.
Pienten pakettitavaroiden nettikaupassa postimaksut muodostavat harmittavan ison osan tavaran lopullisesta hinnasta. Sen tietää jokainen, joka on tehnyt kauppoja verkossa. Jopa ilmainen tavara maksaa; joutuvathan tavaroiden lahjoittajatkin perimään vähintään postarit. Niinpä toimituskulut ovat pakollinen lisä, jota ei voi välttää.
Niinpä olikin ilahduttava uutinen, että Itella laskee hintoja elokuun alusta. Kirjemaksut halpenevat keskimäärin 7-8 prosenttia.
Taustalla on Viestintäviraston määräys. Jos Itella ei olisi kiireen vilkkaa päättänyt maksujen alentamisesta, se olisi joutunut maksamaan uhkasakkoja 35.000 euroa päivässä (!) kesäkuun alusta alkaen. Ei siis ihme, että kesäkuun ensimmäisenä päivänä tuo aika poikkeuksellinen uutinen tuli.
Alennukset eivät ole suuria, esimerkiksi 1. luokan kirje halpenee 80 sentistä 75 senttiin ja joulukortti 60 sentistä 55 senttiin. Mutta parempihan se on kuin ei mitään. Uudet hinnastot Itella julkaisee kesäkuun loppuun mennessä.
Verkkokaupasta ostaminen on ekologista ja verkkokirppikseltä ostaminen on vieläkin ekologisempaa. Postimaksujen alentaminen tukee hyvin tätä ajattelutapaa, sopii minulle!
Nuorena talteen pistämieni purkkakuvien joukosta löytyi pino The Monkees -kuvia.
The Monkees oli 60-luvun viihdeteollisuuden tähdenlento, pop/rock –yhtye joka perustettiin USA:ssa samannimistä tv-sarjaa varten. Sarja kertoi fiktionalisesta yhtyeestä esikuvanaan The Beatles. Ensimmäinen jakso esitettiin syyskuussa 1966.
Kuinka ollakaan sarjasta tuli nopeasti supersuosittu ja se levisi ympäri maailmaa. Suosion sytytti bändiä näyttelevä kvartetti Davy Jones, Peter Tork, Michael Nesmith ja Micky Dolenz, ja pian taru ja totuus menivät sekaisin.
Ohjelmassa soittavat näyttelijät esittivät sitä osaa, minkä saivat. Davy Jones esitti solistia, joka soitteli marakasseja, Peter Tork soitti bassoa ja kosketinsoittimia, Michael Nesmith kitaraa. Koska rumpuihin ei keksitty ketään, rumpaliksi tuli Micky Dolenz, vaikka hän osasi soittaa vain kitaraa.
Jos fiktiobändi olisi muodostettu osaamisen pohjalta, Tork olisi ollut kitaristi, Nesmith basisti, Jones rumpali ja Dolenz olisi ollut etualalla solistina. Monkees-saundin takana oli nimittäin Micky Dolenz. Vaikka Nesmith ja Tork esittivät välillä laulavansa, todellisuudessa laulaja oli Dolenz.
Sarjasta tuli niin suosittu, että fiktioyhtyeen oli lähdettävä kiertueelle todellisena bändinä. Debyytti oli joulukuussa 1966 Hawaijilla. Livebändi otettiin hyvin vastaan siellä ja myöhemmin minne se vain menikin. Sen sijaan sarjan tuottajien kanssa sillä oli uskomattoman kovia yhteenottoja muun muassa siksi, että tuottajat eivät antaneet bändin soittaa levytyksissä omia instrumenttejaan. Äärimmäisessä tapauksessa tuottaja levytti biisit laulua vaille valmiiksi ja bändi kutsuttiin vain laulamaan nauhalle osuutensa.
Bändin ollessa kiertueella vuonna 1967 toinen albumi julkaistiin heidän tietämättään. Ristiriidan syvyyttä kuvaa se, että he eivät saaneet edes kopiota levystä, vaan se oli ostettava kaupasta.
Pian julkisuudessa (lähinnä musiikkilehdissä) nousi haloo siitä, että yhtye ei soittanut aina omia instrumenttejaan levyillä, vaikka kiertueilla soittikin. Tiettyjen piirien vastustus kohosi huippuunsa marraskuussa 1967. Siitä huolimatta monet muusikot, esimerkiksi John Lennon, pitivät bändin jäseniä taitavina muusikoina.
Minunkin säännöllisesti seuraamani televisiosarjan tekeminen lopetettiin helmikuussa 1968. Purkkakuvia oli kertynyt jo aika kasa, mutta yhtäkkiä kaikki vain loppui. Muistan, että puhuttiin, miten se ei ollutkaan mikään oikea bändi, vaan huijausta kaikki. Olin ihmeissäni ja pettynyt. Mitä siitä, vaikka se ei olisikaan ollut oikea bändi? Olivathan he kuitenkin niin ihania!
Varsinkin Davy ja Mike!