keskiviikkona, joulukuuta 29, 2010

Lahjapajan joulutuotoksia

Olen jo kahtena vuonna kirjoitellut kierrätysmielessä joululahja-asioista. Jutut olivat täällä ja täällä. Ajattelin taas kerran kirjoittaa aiheesta. Ehkäpä joulunjälkeisestä muistelusta tulee tätä menoa suorastaan traditio!

Aikaisemmissa jutuissani kerroin, millaisia paketteja kokosin kierrätysmateriaaleista. Tänä vuonna en syventynyt siihen samalla antaumuksella. Toki edelleen käytin vanhoja nauhoja koristeluun, mutta kääreiksi tuli lähes yksinomaan aivan perusjoulupaperia. Siksi olin todella iloinen tästä tyttäreltä tulleesta paketista, johon hän oli selvästikin syventynyt sydämellään.Perusruskeassa kääreessä kaikki koristeet nousevat upeasti esille! Kakkupaperi on kaunis kohokohta, se on kuin pala pitsiä paketissa. Itsetehty sydän kangasnauhassa on suloinen ja kulman kultainen enkeli kruunaa kokonaisuuden.

Oma askarteluni rajoittui pikaisiin pakettikortteihin. Sopivasta joulupaperin jämästä leikkasin kuvia irti ja liimasin ne pahvinpalasille. Siinä ei monta minuuttia mennyt, kun persoonalliset pakettikortit olivat valmiina käyttöön.


Lisäksi virkkasin erilaisia sydämiä pakettien koristeeksi. Tällä kertaa myös tärkkäsin ne ja sitaisin niihin valkeaa satiininauhaa, jolloin ne käyvät myöhemmin kuusenkoristeiksi.

Kulutin virkkauksiin enemmänkin aikaa ennen joulua. Muun muassa tällaisia enkeleitä tein kuusenkoristeiksi. Pää on vanhasta puuhelmestä ja rusetti on alusvaatteen koriste.


Muitakin pieniä lahjoja syntyi pajassa. Heijastinkukat ovat kivoja, kun ne on suunniteltu asun mukaiseksi. Tyttärelle ostin lahjaksi villatakin, jonka kaulukseen kiinnitin tämän kukan.Kätköistäni löytyi myös keskeneräinen virkattu liina vuosien takaa. Malli on hukkunut ajat sitten, joten lopetin työn yksinkertaisimmalla tavalla minkä keksin. Sen jälkeen tärkkäsin liinan kulhon päällä. Somisteeksi keltaista satiininauhaa ja retrovärinen kulho oli valmis!Joulupukki oli ajattelevainen ja toi tuossa ylinnä olevassa paketissa lahjaksi virkkauskirjan. Ehkäpä sieltä löytyy jotain erityisen kivaa ensi jouluksi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti