maanantaina, joulukuuta 20, 2010

Korttiringistä kortteja

Jokin aika sitten Kini kehotti korttirinkiläisiä ilahduttamaan toisiaan postikortilla. Silloin tuumin hänelle, miten hauskaa olisi, jos kaikki korttirinkiläiset lähettäisivät joulun aikaan kullekin keräilijälle jonkun keräilyaiheeseensa liittyvän kortin (ei siis välttämättä joulukorttia). Kini otti puolileikilläni heittämästäni ajatuksesta kopin, ja välitti haasteen kaikille.

Sitten tulikin hätä. Luin nimilistaa ja etsiskelin keräiltäviä kortteja, mutta kaikille en tässä ajassa löytänyt sopivaa. Eikä nekään toistakymmentä korttia jotka lähetin, olleet kaikki joulukortteja. En tiedä kuinka tärkeää se saajien mielestä olisi ollut. Itselleni se ei ole lainkaan tärkeää, kun en ole ollenkaan joulukortti-ihmisiä. Omasta mielestäni tärkeämpää on, että kortti olisi keräilykohde. Tosin nyt olen katsonut joulukorttejakin jotenkin ihan uudella silmällä...

Jos kuitenkin tämä ajatus toistuisi vielä ensi jouluna niin olen jo päättänyt hyvissä ajoin etsiä kortteja myös niille, joille en sellaista tällä kierroksella ehtinyt hankkia.

Sain tänään aivan sykähdyttävän ihanan kortin Piiltä! Kuva on ruotsalaisen taiteilijan, Lennart Heljen "Yöllinen vierailu". Se on niin tarkka talvi-illan kuva pihapiiristä, että kun ensin pikaisesti katsahdin siihen, se näytti valokuvalta. Tässä skannattuna se ei näytä aivan samanlaiselta kuin aidossa kortissa. Illan hämy puuttuu.


Lennart Helje maalaa mielellään talvikuvia ja sen vuoksi monia hänen töitään on tuotettu uudelleen postikortteina sekä Ruotsissa että muissa maissa.

Kävin Piin blogissa vierailulla ja hän kertoi saaneensa uuden kipinän keräilyyn tämän joulukorttien lähetyshaasteen myötä. Täytyy todeta, että hän on todella paneutunut haasteeseen ja luulenpa monen muunkin ilahtuvan häneltä saamastaan kortista kuten minä. Ihanaa syventymistä toisten toiveiden täyttämiseksi. Monet kiitokset, Pii!

Laitan tänne vielä toisenkin kortin, jonka sain muutama päivä sitten. Se on ihastuttava talvikuva taloista ja pihoista. Kuva on Astrid Lindgrenin "Bullerbyn joulu".Monet kiitokset Maaritille, joka on myös ajatuksella valinnut kortin!

4 kommenttia:

 1. Myönnän, että plarasin aika monta korttia, ennen kuin tää valikoitu sulle. Kiva, kun miellytti:)

  VastaaPoista
 2. Siitäs sait :)
  Olipas hyvä idea !!!

  VastaaPoista
 3. Hyvä, että onnistuin ilahduttamaan sinut! Ja otetaan uusiksi tällainen korttirinkijuttu vaikka keväällä tai kesällä.

  VastaaPoista
 4. Hyvin plarattu, Maarit!
  Kiitos, Kini!
  Jes, hyvä idea Kissapii, uusiksi vaan jo ennen ensi joulua! On se vaan niin hauskaa saada ajatuksella valittuja kauniita kortteja!

  VastaaPoista