sunnuntaina, joulukuuta 30, 2012

Joulukorteista ja korttiringistä

Joulun alla oli mukavaa käydä postilaatikolla, kun tiesi, että siellä on muutakin kuin mainospostia. Vaikka postikorttien lähettely on vähentynyt, odottelin luottavaisin mielin joulukortteja. Ja tulihan niitä: sukulaisten ja ystävien korttien lisäksi sain yhdeksän korttia rinkiläisiltä. Jokainen kortti lämmitti mieltä!


Yllättäen läheiseltä tyttöserkultani ei tullut korttia tänä vuonna. Luulen, että kiire painoi päälle. Mutta toisaalta, onko se niin välttämätöntä lähettääkään korttia, kun juuri muutama päivä ennen joulua istuimme 10 tuntia rupattelemassa ja käsitöitä tekemässä? Eikö kortti olekin paremmin paikallaan silloin jos tapaa toista harvemmin?

Netin välityksellä kootun korttiringin jäseniä en ole tavannut koskaan, joten korttien lähettäminen on perusteltua. Ja tietysti myös siksi koska kysymyksessä on nimenomaan postikorttien keräilijöiden ryhmä. Mutta korttien lähettely on vähentynyt. Tämä koskee myös itseäni, sillä viime jouluna lähetin 22 korttia, mutta tänä jouluna vain puolet siitä eli 11 kappaletta. Toisaalta olen vuoden varrella lähetellyt syntymäpäivä-, ystävänpäivä- sekä pääsiäiskortteja, ja saanut itse muutaman. Saamani joulukortit puolittuvat viime vuodesta, jolloin sain 18 korttia, ja tänä vuonna 9 kappaletta (oikeastaan vain 8 sillä yksi on ex-rinkiläinen). Tällä hetkellä ringissä on 27 jäsentä.

Noin seitsemän korttikaveria on ehkä sellainen porukka, joiden kanssa on enemmän vuorovaikutusta. Ehkä tässä voisi jopa olla heitä, jotka voisivat lupautua lähettämään kortin pari kertaa vuodessa, esimerkiksi ystävänpäivänä, pääsiäisenä tai jouluna. Eikös olisi mukavaa viettää toista joulunalusaikaa kevättalvella ja odotella taatusti saapuvia kortteja?

Kukaan rinkiläisistä ei kuitenkaan oikein lämmennyt tälle ehdotukselleni, vaikka sainkin viestiä, että periaatteessa sitoutuminen kortin lähettämiseen voisi olla ok. Mutta se ajanpuute…

Toki ymmärrän ajanpuutteen, mutta jos harrastukselle ei löydy tilaa edes yhtä tai kahta kertaa vuodessa ja silti haluaa pitää nimensä listalla, sitä en ymmärrä. Keitä ovat ne monet ihmiset, joiden nimi on mukana vuodesta toiseen, mutta joista ei ole koskaan näkynyt mitään elonmerkkiä?

No, tätä aihetta on puitu moneen otteeseen eri blogeissa, joten en jatka enempää.

Laitan tähän lopuksi yhden jouluksi tulleen kortin, josta pidän paljon. Minullehan ei tarvitse laittaa jouluksi joulukorttia, vaan mieluusti käy mikä tahansa keräilyaiheeseeni sopiva kortti. Vaikka voihan se joulu olla juuri tämän näköinen jossain!Kiitos vielä joulukorteistanne Mirja, Ulla M., Paula, Sanna, Maarit, Sini, Ulla S., Sari ja Ritva!

Toiveittenne mukaista ensi vuotta kaikille!

16 kommenttia:

 1. Tuosta sitoutumisesta...olen siinä määrin sitoutumiskammoinen että aiheutan itselleni paniikin jos on PAKKO lähettää! Eihän siinä mitään mutta tarkoitushan olisi lähettää juuri vast.ottajan keräily aiheeseen sopiva kortti! Itselleni ainakin tuottaa suuria vaikeuksia löytää "oikeaa" korttia monellekin rinkiläiselle! Syy voi olla että näen heidän jo olemassa olevat suuret kortti valikoimansa, mistä ihmeestä siihen löytää jotain uutta lähetettävää!?
  Joulukortteja lähetin/ sain vähemmän kuin vuosi sitten, -minäkin.
  Kannatan edelleen vapaaehtoisuuteen perustuvaa korttien lähettämistä. Toki jos joku haluaa sitoutua niin sekin on ok! :) Ajanpuutetta valittavia en minäkään ymmärrä! EN! Valittamisen aihetta aina löytyy ja löytyy myös aikaa jos jotain haluaa harrastaa!

  Ugh, olen puhunut..taas! :D

  Iloista kortteilu vuotta kaikille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen varmaan huonosti esittänyt ehdotukseni... ajattelin vain yksinkertaisesti, että kukin lähettäisi esim. ystävänpäiväkortin ihmiselle, joka lähettää ystävänpäiväkortin itselle. Eikä sen tarvitsisi olla just keräilyaiheeseen sopiva kortti, vaan tarkoitus olisi vain tuottaa iloa saajalle.
   Mutta ei se mitään Sini, jos et halua sitoutua sellaiseen. Odotan silti ystävänpäiväkorttia sinulta! :o)

   Poista
  2. Ai jaa. Ne ystävän-, joulu- ja syntpvä kortit lähetän kyllä!!! :))

   Poista
  3. Kahden plikan korttipoppoo, kiva-kiva! :D

   Poista
  4. Minäkin pelkään etten osaa laittaa oikeanlaisia kortteja, kun joillakin on todella tarkat ja vaikeat aiheet... :(

   Poista
  5. Totta, joidenkin kohdalla on tosi vaikeaa löytää aiheeseen sopivaa korttia. Siksi ehkä voisikin olla mukavaa lähettää silloin tällöin 'vain' tervehdyskortti. :)

   Poista
 2. Olen kanssas samaa mieltä tuosta, miksi roikkua ringissä, jos ei ole ajatustakaan koskaan laittaa kenellekkään mitään?!
  Sini kirjotti tuossa oikein hyvin, miten mieluummin laittaa kortin sillon, kun on löytäny oikeanlaisen jollekkin. Mulla tulee laitettua nippuja n.5-6 ihmiselle. Joulu-, syntymä-, ystävänpäiväkortit laitan n. viidelletoista. Kiireeseen on helppo vedota.....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinkun sinäkin Maarit, en tosiaan ymmärrä ringissä oloa niiden roikkujien osalta lainkaan...

   Tosi on, että mieluiten laittaa sellaisen kortin, joka sopii saajan keräilykohteisiin. Mutta siitä joutuu kyllä välilläjoustamaan jos haluaa muistaa kaveria kortilla, sillä sopivaa ei aina todellakaan ole saatavilla. Minäkin jouduin jouluna tyytymään parin henkilön osalta vain 'perinteiseen' joulukorttiin.

   Poista
 3. Ajanpuutteeseen vetoaminen on kyllä tekosyy! Sen ymmärrän ettei aina tahdo löytyä sopivia kortteja, tämä on minullekin usein ongelma.
  Ihanaa kumminkin että ringissä on edelleenkin kortteilua harrastavaa ja toisiaan muistavia jäseniä!
  Paula

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paula, sinulla on onneksi se tonttuaihe, mikä helpottaa korttikavereita! :)
   Jotenkin sitä haaveilee, että olisipa sellainen rinki, jossa korteilla muistaminen olisi luontevasti mukavaa... Liekö mahdollista?

   Poista
 4. Itseltäni viime vuosi oli riman alitus...En laittanut edes joulukortteja, mutta lupaan parantaa tapani ja monelle lähtikin postia eilen. Toisille enemmän kuin toisille, mutta koetin parhaani jokaisen keräilyn suhteen... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se menee, että jotkut aiheet ovat helpompia kuin toiset ja siksi jotkut myös saavat enemmän kortteja kuin toiset. Korttien niputtaminen aiheiden mukaisesti on aika iso homma, siitä pisteet jokaiselle, jonka sen tekee. Olen kai itse kovin mukavuudenhaluinen, kun mieluiten lähettäisin yhden kortin kerrallaan. :)

   Poista
  2. Tanja, kiitos korttikuoresta - ja etenkin niistä junakorteista, joihin Miska varmaan ihastuu! Olivat kiva yllätys. Hyvää kortteiluvuotta! :)

   Poista
 5. Listalla on kyllä muutama ihminen jolta en ole saanut ikinä mitään postia.. :/

  VastaaPoista
 6. Nythän tilanne muuttuu :) Lista uusiutuu! Saahaan vähän uutta verta !!!
  Minä en laittanut yhtään joulukorttia, sillä yleensä olen laittanut toista sataa korttia ja saanut saman verran takaisin... Nyt iski lama, koska taloudellinen tila oli/on niin heikko, päätin, että kortteja ei lähde.
  Rinkiläisille laitan korttipostia sitä mukaa kun saan sitä kasaan!

  VastaaPoista