perjantaina, maaliskuuta 23, 2012

Korttivarastot kasvavat

Yhtenä päivänä juttelimme niitä-näitä tyttöserkun kanssa, kunnes hän kertoi siivonneensa kaappeja ja laittaneensa valokuvia järjestykseen. Jotain kortteja hän kertoi samalla kasanneensa muovipussiin roskiin vietäväksi. "Et heitä mitään kortteja roskiin!" kiljaisin niin, että serkkuparka säikähti. Siitä hyvästä sain kutsun tulla pläräämään kaikki kortit läpi.

Tämä oli ensimmäinen kerta, kun pääsiin käsiksi isompaan määrään kortteja yhdellä kertaa ja se olikin mukavaa puuhaa. Laittelin kortteja kahteen pinoon: hyväksytyt ja hylätyt. En nimittäin halunnut kaikkia kortteja vaan ainoastaan ne, jotka sopivat omiin kokoelmiin ja ne, joiden arvelin käyvän kaupaksi vaihtokortteina. Vaikka otin vain ehkä neljäsosan korteista, niitä tuli silti ihan soma pino. Alla näkyy osa korteista, 'omat' korttini olin jo nyppinyt pois ennen kuvan ottoa.


Vähitellen on tullut tunne, että kortteja alkaa olla jo liikaa enkä tykkää suurista määristä ylimääräisiä kortteja. Vaikka joskus ajattelin, että korttikeräily on mukavaa, kun se ei vie paljon tilaa, niin nyt olen alkanut huomata, että olin väärässä. Pidemmän päälle ne vievät kyllä tilaa.

Koska en viitsi/halua/jaksa skannata kaikkia vaihtokortteihin, aion ihan ensimmäiseksi etsiä kasasta jotain tutuille korttirinkiläisille; sen verran kuin löytyy sopivia kortteja heidän kokoelmiinsa. Siis heille, jotka käyvät täällä kommentoimassa. Ja varsinkin heille, jotka jättävät tähän nyt kommentin. :)

Mukavaa viikonloppua kaikille!

8 kommenttia:

 1. Hep!! Kommentoin, mitä mun pitää kertoa? :) Mahtava kasa kortteja!

  VastaaPoista
 2. Monen monta kertaa olen ollut tilanteessa, jossa kuulen, että "siivosin vähän kaappeja ja heitin myös kaikki kortit roskiin"... Mutta me keräilijäthän olemmekin niitä kummajaisia kun toiset ei ymmärrä mitä ihmettä me teemme toisten käytetyillä korteilla.

  Hyvä, että sinä ehdit pelastaa kortit.

  VastaaPoista
 3. Vau, oispa ihanaa päästä penkomaan korttikätköjä. Mukavaa, et sulla onnistui ;)

  VastaaPoista
 4. Minä kerran pelastin ison kasan kortteja, kun joku oli jo nakannut ne roskiin :) Pitäiskö laittaa kaupan seinälle lappu, että otetaan vastaan postikortteja :)

  VastaaPoista
 5. Kirppareille ihmiset eivät halua tuoda omia korttejaan koska henkilöllisyys paljastuu.
  Tuosta korttikasasta minulle pistää tietysti silmään keräämäni aihe eli tontut...
  Paula

  VastaaPoista
 6. Serkku raukka, kun noin pelottelet ;) Mä yritän myös viestittää kaikille lähipiirissä oleville, ettei kortteja kertakaikkiaan saa heittää roskiin. Silti harvoin saan mitään isompia korttieriä.

  Tilaahan nuo vievät, olen sen itsekin todennut, kun mappeja tulee koko ajan lisää.

  Mulle kelpaa kyllä, jos löydät jotain keräilykohteisiini sopivaa :)

  VastaaPoista
 7. Kun on tottunut keräilemään kaikkea mahdollista,ja kortit on yksi osa tätä.Kuitenkin joskus tulee tilanne,että tilaa on tehtävä.Taikka harrastus muuttuu,esim.joskus voi kyllästyä keräämään korttejakin.Silloin on edessä se,mikä tuli serkullesi,mitä näillä teen? Ei ehkä olekkaan serkkua,joka korjaisi toisen keräämät aarteet.Kinillä oli hyvä ehdotus!

  VastaaPoista
 8. Kiitos saamastani korttilähetyksestä, mukava piristysruiske työpäivän jälkeen.
  Paula

  VastaaPoista