torstaina, tammikuuta 05, 2012

Lankeemuksia ja korttiposteja


Piipahdin pitkästä aikaa lähikirppiksellä. Siellä olikin hulinat. Olivatko ihmiset tuoneet myyntiin ei-toivottuja joululahjojaan, vai mikä oli syynä siihen, että pöydät notkuivat tavaraa? Minäkin sitten tietysti lankesin. Mutta ihan vähän vain...

Löysin kiiltokuvia 50 sentillä. Koska ne olivat niin kauniita, ne oli pakko ottaa, vaikka en edes kerää kiiltokuvia enää. Ehkä tuo kiiltokuvista hurmaantuminen ei katoa koskaan, kun sen on lapsuudessa ensi kerran kokenut.

Muistan, että tyttösenä arvostin korkealle kaikki ovaalissa olevat kuvat. Mikä niissä oli? Arvokkuutta? Loistokkuutta? Vai korostiko ovaali jotain määrittämätöntä erityisyyttä?


Kauneimpia silmissäni ovat aina olleet ruusut ja linnut. Edelleen ne vetoavat.


Kuvat ovat surkeat, kun ne piti ottaa sähkövalon loisteessa ssa, mutta ehkä ne silti vähän kertovat.

Ei tässä vielä kaikki. Ostin lisäksi rasian, aivan kuin ei niitä olisi ennestään ihan riittävästi. Mutta kun tässä rasiassa luki CARTE POSTALE, niin se aivan pakosti kiinnitti huomioni. Uusvanha sinkkirasia, jonka kannessa on postimerkki ja leima ja jouluinen kuva. Niinpä heti ajattelin, että siinähän voi säilyttää vaikkapa ihanimpia joulukortteja!

Eikö tällainen rasia ole aivan välttämätön?

Siitä tulikin mieleeni, että sain monia ihania joulukortteja rinkiläisiltä. Lähetin itse 22:lle, ja heistä18 lähetti kortteja minulle, joten ihan kelpo vaihto. Maaritilla, Marittalla, Paulalla ja Sarilla oli ilmeisesti todellinen joulumieli, kun lähettivät oikein kuorikaupalla ihania kortteja. Suuret kiitokset niistä!

Mutta mitkä joulukortit olivat ihanimmat, kun kaikki olivat ihania? Ja kun mieli tekee jonkun kortin kuva laittaa tänne, kun ei kaikkia kuitenkaan. Mutta lopulta - eikö ihanimmiksi nouse ne, jotka sopivat keräilykohteisiin?

Sannalta Pirkko Kanervan kuva Kansallisteatterista. Pidän todella paljon näistä Kanervan kaupunkikuvista ja olin sattumalta ostanut neljä muuta itselleni ennen joulua. Kuin pisteenä ii:n päälle tuli vielä tämä joka puuttui.

Maaritilta ja Sinikalta Marit Björnegranin suloisen naivistiset kaupunkikuvat. Nämä kaksi kuvaa ovat kuin kaksoset, enkä nyt muista kumpi tuli kummalta, mutta mahtavan hyvä tuuri, että olivat erilaiset!Huomenna lähtee joulukuusi ulos ja ehkä joulukortitkin siirtyvät sivuun. Aletaan vähitellen elää joulujen välistä aikaa, joka toivottavasti on hyvä meille kaikille.

Leppoisaa loppiaista!


8 kommenttia:

 1. Ihania kirppislöytöjä. Tuollainen rasia on ehdoton. Ja kiltsukeräilijänä olen tyytyväinen siitä, että otit kiltsut talteen. Kivoja kortteja laitoit esille.

  VastaaPoista
 2. Rasia on ehdottoman välttämätön ;)

  Mä kans pienenä tyttönä keräsin kiiltokuvia <3 On ne kauniita, nostalgisia ja jos ei halua niitä kerätä, niin voihan niitä käyttää vaikka askarteluun, ovat kivoja korteissa jne.

  VastaaPoista
 3. Aivan välttämätön just tullaine rasia, kelpais varmaan minullekin! Ihania kiiltsuja ja ah niin tutunoloisia! Hyvä kauppoja olet tehnyt!

  ps.( mun kortti oli se toinen..ylimmäinen)

  VastaaPoista
 4. Marjut, ajattelinkin sinua, kun kerroin noista kiltsuista. Mietin, että sinä varmaan tiedät paljon niistä, kun olet aktiivinen keräilijä. Esimerkiksi se miltä ajalta kuvat ovat, on minulla ihan arvailujen varassa. Osa näyttäisi olevan ihan samanlaisia kuin jo minun lapsuudessani, mutta ehkä niistä tehdään jatkuvasti uusintapainoksia. Osa on sitten selvästi uudempaa tuotantoa, jonka kyllä tunnistaa.

  VastaaPoista
 5. Ah, Onaha, sinäkin pidät rasiaa välttämättömänä, ihanaa! Juu kyllä kiiltokuville aina käyttöä löytyy, vaikka täytyy tunnustaa, että taidan olla niin hullu, että pistän ne vain visusti talteen sinne vanhojen kiltsujen joukkoon. Sitten otan ja katselen niitä välillä. Huoh, kerran hamsteri, aina hamsteri... :)

  VastaaPoista
 6. Oi Sini, sinäkin! Niinkuin edellä olevat kaveritkin! Siis pidät rasiaa välttämättömänä. Taidan alkaa katsella sitä entistäkin arvostavammin nyt. Jotenkin se kyllä onkin näin uutuudenviehätyksen pauloissa tosi ihana, että sitä katselee ihan mielikseen. Vaikka joulu pitäisi kerätä jo pois... Hmm, ehkä en sitä vielä pistä piiloon, täytyyhän niitä ihanimpia kortteja vielä valkkailla lisää sinne :)

  VastaaPoista
 7. Tuula; iän voi päätellä esim. kuvan takaosasta. Jos on kellertävä, on vanhempaa painosta kuin vitivalkoinen. Lisäksi paperi on vanhoissa kuvissa paksumpaa. Nämä pienenä vinkkinä iän selvittämiseen.

  VastaaPoista
 8. Löytyipä ihana blogi,
  Aito kotikirppis.
  Entisajan havinaa...
  Jatkan sivujesi selailua
  mielenkiinnolla : )

  VastaaPoista