tiistaina, helmikuuta 14, 2012

Ystävänpäivä


Uutisten mukaan ystävänpäivä on vakiintunut joulun jälkeen toiseksi vilkkaimmaksi korttipäiväksi Suomessa. Itse olen mukana korttien vaihtoringissä, eli yhteisössä, jossa postikortit ovat kaveruuden yhteinen tekijä. Niinpä on selvää, että korttikaverit lähettävät ystävänpäiväkortteja toisilleen. Vai onko?

Lähetin tälle ryhmälle tänä vuonna 11 korttia, neljä vähemmän kuin vuosi sitten. Aika omituista toimintaa, kun ringin nimilista on kuitenkin kasvanut.

Viime vuonna sain ihania ystävänpäivätervehdyksiä saman verran kuin tällä kertaa lähetin. Tänä vuonna sain viisi. On se pettymys, vaikka miten päin ajattelisi.

Onko koko korttirinki kuivumassa kokoon? Nimiä tulee lisää, mutta aktiivisten joukko pienenee kuin pyy maailmanlopun edellä. Miksi niitä nimiä on niin paljon listalla? Odottavatko passiivit, että kortteja tulee, kun on itse ihan hiljaa? On ikäänkuin laskenut koukut veteen, että jospa joku kuitenkin tarttuisi siihen. Ja on tietysti joku uusi tarttunut ja pistänyt korttipostia. Mutta eikö kalastelijoita edes vähän nolota olla vain vastaanottajana? Voi tietysti olla, että olen ymmärtänyt koko toiminnan idean väärin.

Nuo viisi, jotka sain, olivat mitä ihanimpia, ja lähettäjistä Sinikka ja Paula laittoivat oikein isomman kuoren. Laitan tähän Paulalta tulleen aivan superihanan kortin, joka on ilahduttanut minua koko päivän.

Uskomatonta kyllä, että olen nähnyt tämän kortin kaupan telineessä, mutta en huomannut noita otuksia, jotka ovat tuoleilla istumassa. Mainio kortti fantasiapuutarhaani!

Kiitos kaikille teille, jotka laitoitte ystävänpäivätervehdyksen!


JK. Sainkin seuraavana päivänä postia vielä kahdelta rinkiläiseltä, mikä ilahdutti kovasti!

13 kommenttia:

 1. Onko korttirinki kuivumassa kokoon? On! Minä sain myös 5 korttia...:(

  VastaaPoista
 2. Ai sinäkin, Sini!? Sitä pidän jo omituisena, olethan ollut ringissä mukana kai ihan alkuvaiheista alkaen. Kurjaa!

  VastaaPoista
 3. Itsekin olen huomannut, että vain muutaman kanssa tulee vaihdettua postia. Listalla on pitkä nimilista, mutta osasta en ole koskaan kuullut mitään.

  Ja tunnustan; työkiireiden ym. takia en jaksanut tänä vuonna lähettää kuin muutamalle läheiselle ystävälle kortit. Korttirinkiläisille ei tullut lähetettyä mitään. Toisaalta. Sain itse tänään kiertoteiden kautta kolme ystävänpäiväkorttia, joista vain yksi tuli vahingoittumattomana perille. Kolme kertaa olen tällä viikolla jo antanut Itellalle palautetta :(

  VastaaPoista
 4. Juu, niin siinä on käynyt, että on ne tietyt henkilöt, joiden kanssa tulee postiteltua. Kiireet ymmärrän hyvin, aina ei ole mahdollisuutta ottaa osaa. Mutta sitä en tajua, että porukkaan kuuluu melkein 30 ihmistä ja suurin osa on vain pelkkiä nimiä listalla. Ei se ole todellista harrastelua, sillä periaatteessa harrastukselle pitäisi kyllä löytyä aikaa - edes joskus.

  VastaaPoista
 5. ^samaa mieltä. Kaikilla ei (kuten minullakaan) ole isoja vaihturikorttivarantoja, mutta jonkun yksittäisen kortin edes joskus voisi lähettää. Tai edes jotenkin kuitata, että posti on tullut perille.

  VastaaPoista
 6. Niin, on useita rinkiläisiä joista ei ole kuulunut mitään vaikka oisi kuinka monta lähetystä laittanut.
  Toisaalta, harrastus on joillakin ehkä sitten "laimeampaa" kuin meillä tähän vastanneilla.
  Paula

  VastaaPoista
 7. Marjut, ehkä rinki aikanaan perustettiinkin vain niitä varten, jotka lähettävät korttikasoja. Mutta luulisin, että monet ovat juuri meidän tapaisia, eli ei ole isoja kasoja ylimääräisiä kortteja - ainakaan kovin erilaisille keräilijöille - mutta joille sopii lähettää yksittäinen kortti silloin tällöin.

  Paula, olet varmaan oikeassa, että harrastus on monilla ehkä vain laimeampaa ja satunnaisempaa. Mutta (vieläkin jankutan) miksi he ovat tällaisessa porukassa, jossa jotkut muut odottavat edes jonkunlaista mukanaoloa.

  VastaaPoista
 8. Minulle iski jonkunsortin "lama" sen jälkeen,kun isolla porulla moitittiin Itellaa.Sitten,kun oli mahdollisuus laittaa picasaan näytille viottuneita kortteja.Niin missä ne viottuneet kortit sitten olivatkaan? Itkut jäi siihen,eikä senkoommin ole näkynyt revittyjä kortteja.Itse laitoin niitä sinne n.200,ja odotin,että KAIKKI valittajat laittavat.Höh,sanon minä!

  VastaaPoista
 9. Niin sanon minäkin! Höh! :(

  VastaaPoista
 10. Ulla; mä ainakin olen odotellut, että saisin hankittua skannerin. Huonolla kameralla en viitsi ottaa vioittuneista korteista kuvia. Palautetta olen kyllä (turhaan) laittanut jokaikisestä Itellalle.

  VastaaPoista
 11. Ulla, hyvä kun otit esille nuo vioittuneet kortit! Pitäisi olla unohtamatta albumia, jossa on jo niinkin paljon materiaalia, eli yli 300 kuvaa. Pitäisi keksiä joku hyvä tavoite ja merkitys sille kansiolle, joka innostaisi porukkaa jälleen. Eikös jokainen bloggari voisi ainakin laittaa linkin sinne jonkun maininnan kera? Mutta mitä vielä? Mikä innostaisi ja saisi porukan osallistumaan? Mikä kiinnittäisi huomiota?

  VastaaPoista
 12. Ai,niin,minä sain 3 korttia rinkiläisiltä,mutta täytyy tunnustaa,että olen itsekin satunnainen lähettäjä.Että siinä kohtaan pitänee kurkata siihen kuuluisaan peiliin!

  VastaaPoista
 13. Hei! Tämä keskustelu on käyty aikoja sitten, mutta jospa siihen voi vielä ottaa osaa? Minä olen niitä, jotka nykyisin lähettävät kortteja harvoin. En vain ole jaksanut tätä harrastusta nyt. Minulla kuitenkin on ollut käsitys, että ringissä voi olla, lähettipä vähän tai paljon ja usein tai harvoin.
  Sitä häpeän todella, että en ole pystynyt edes kiittämään saamistani korteista. Eli anteeksi kaikille, jotka tätä lukevat! Kiittämistä yritän ensimmäisenä (koko ajan) petrata.
  En nyt muista, mitä kohdallani ringin tiedoissa lukee, mutta ehkä siinä voisi kuvailla, miten aktiivinen aikoo olla? Minä en osallistu merkkipäivä-, ystävänpäivä- ym. lähetyksiin, vaan toistaiseksi lähetän vain silloin kuin jaksan. Enkä suinkaan odota, että minulle lähetetään jotain, jos en itse lähetä. En halua saada enempää kuin mitä itse lähetän! Niin, täytyy saada tämä sinne ringin tietoihin.. Sekin on nyt saamattomuuttani. Olet ihan oikeassa, kun ihmettelet näitä asioita.

  VastaaPoista