torstaina, kesäkuuta 03, 2010

Postimaksut laskevat - sopii minulle!

Nettikirppiksen pitäjänä minulla on usein mielessä postimaksujen suuruus. Viimeksi kirjoitin aiheesta syksyllä 2008, kun Itella nosti hintoja.

Pienten pakettitavaroiden nettikaupassa postimaksut muodostavat harmittavan ison osan tavaran lopullisesta hinnasta. Sen tietää jokainen, joka on tehnyt kauppoja verkossa. Jopa ilmainen tavara maksaa; joutuvathan tavaroiden lahjoittajatkin perimään vähintään postarit. Niinpä toimituskulut ovat pakollinen lisä, jota ei voi välttää.

Niinpä olikin ilahduttava uutinen, että Itella laskee hintoja elokuun alusta. Kirjemaksut halpenevat keskimäärin 7-8 prosenttia.

Taustalla on Viestintäviraston määräys. Jos Itella ei olisi kiireen vilkkaa päättänyt maksujen alentamisesta, se olisi joutunut maksamaan uhkasakkoja 35.000 euroa päivässä (!) kesäkuun alusta alkaen. Ei siis ihme, että kesäkuun ensimmäisenä päivänä tuo aika poikkeuksellinen uutinen tuli.

Alennukset eivät ole suuria, esimerkiksi 1. luokan kirje halpenee 80 sentistä 75 senttiin ja joulukortti 60 sentistä 55 senttiin. Mutta parempihan se on kuin ei mitään. Uudet hinnastot Itella julkaisee kesäkuun loppuun mennessä.

Verkkokaupasta ostaminen on ekologista ja verkkokirppikseltä ostaminen on vieläkin ekologisempaa. Postimaksujen alentaminen tukee hyvin tätä ajattelutapaa, sopii minulle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti