tiistaina, huhtikuuta 20, 2010

Sokerikko-kermakko -keräilyä

Jatkan vielä tuota eilistä teemaa, eli kermakko-sokerikko keräilyistäni. Nämä eivät siis ole myynnissä!

Keräilyhän ei ole kiinnostavaa, jos se on liian helppoa. Niinpä minultakin löytyy useita parittomia yksilöitä.

Tämä Arabian Kauris-sarjan sokerikko tuntuu arvokkaimmalta ehkä siksi, että maksoin siitä aikanaan mielestäni aika paljon. Hinta tuntui kovalta etenkin siksi, että sokerikosta puuttui kansi. Tässä kohtaa kävi kuitenkin tuuri (toisin kuin punaisesta maisemasta), kun joitakin vuosia myöhemmin löysin kirppikseltä kannen.
Enää puuttuu kermakko!Tässä toinen pariton sokerikko. En tunne mallia (olisiko Ihanne?), mutta tunneliuunileima kertoo sen olevan vuosilta 1932-1949.
Myös tämä pyöreämuotoisen, punaraitaisen sokerikon malli on hukassa, samoin kuin kermakkokin.
 Tämä kaunis 50-luvun Pirtti-sarjan kermakko, design Svea Granlund, kaipaa sokerikkoa, johon en ole koskaan onnistunut törmäämään.Tämä Arabian kermakko-sokerikko pullalautasineen on 70-luvun alusta. Tein varmasti pari tuntia työtä, kun yritin etsiskellä netistä tätä mallia. Kuvio näyttää hyvin paljon Raija Uosikkisen kädenjäljeltä, mutta en kovan hakemisenkaan jälkeen löytänyt tällaista mistään.
Arabian leimoista selviää aika hyvin, mistä ajankohdasta astiat ovat kotoisin. Jos ne eivät ole vielä tuttuja, niin laitan tähän kuvan niistä.
(voit klikata kuvaa suuremmaksi)

6 kommenttia:

 1. Ihania keräilykohteita nääkin, tuo punaraitainen on tutunnäköinen. Olen nähny varmaan samalla raidalla lautasia. Kiva, kun ennen oli sokeriastiassa aina kansi(vaikkakin meni ensin rikki).

  VastaaPoista
 2. Näin on, että varsinkin sokerikot olivat ennenvanhaan tosi nättejä. Ehkä ne kannet olivat käytössä tosiaan vaarassa!

  VastaaPoista
 3. Ihania astioita kaikki! Ikävä kyllä eivät mahdu minun kaappiini, kun se on jo täynnä.

  VastaaPoista
 4. Hei!

  Olen aloittanut keräämään Arabian astioita ja kiinnostaisi tuo violetti kuvioinen sokerikko ja kermakko. ;) Laitatko sähköpostia ninzku04@luukku.com? :)

  VastaaPoista
 5. Tuo ylin sokerikko on tuota ihanaa bambisarjaa, ystäväni kerää sitä ja niitä ei enää liiku. Olen joskus kirpparilta soittanut että otanko, kun näen.

  VastaaPoista
 6. Hei! Luin tuota vanhaa juttuasi Kauriksesta ja siitä, että kermakko puuttuu. Olet varmaan sellaisen jo itsellesi löytänyt, mutta minulta puuttuu. En löydä netistäkään. Mistä voisin etsiä ja mitä maksaisi? etukäteen tiedosta kiittäen.

  VastaaPoista