tiistaina, heinäkuuta 06, 2010

Filmitähtiä - Sophie Desmarets

Löysin kahdeksan kartongille painettua kuvaa filmitähdistä. Näissä naisissa on tyyliä ja jotain erityisen loistokasta. Kuvista paistaa glamour.

En tiedä, mistä kuvat ovat minulle tulleet ja miltä aikakaudelta ne ovat. Filmitähdetkin ovat Doris Day’ta lukuun ottamatta minulle tuikituntemattomia.


Lähdin googlesta hakemaan tietoa Sophie Desmarets’sta, jonka kuva on ylhäällä vasemmalla. Selvisi, että hän on ranskalainen näyttelijätär, syntynyt vuonna 1922. Hänen debyyttinsä oli teatterissa vuonna 1941. Muutamaa vuotta myöhemmin hän oli mukana viidennessä elokuvassaan Le Capitan, jolloin hän oli 23-vuotias.

Löysin valokuvan elokuvasta, ja siinä Sophie Desmarets on tyyliltään hyvin paljon samannäköinen kuin keräilykuvassani. Sen perusteella arvelisin, että kuvat ovat 1940-luvulta.

Le Capitan on seikkailuelokuva, mutta suurin osa Sophie Desmarets’n elokuvista olivat komedioita. Keräilykuvasta ei kuitenkaan voi aavistaa, että kysymyksessä on komedienne.


Sen ajan elokuvajulisteet ovat mielestäni eräänlainen taiteenlaji myös.

Le Capitan (1945)

Tierce à coeur (1947)


Kun katselin Sophie Desmarets’n filmien julisteita, heräsi toive saada nähdä näitä elokuvia joskus. Hänen kaikki elokuvansa julisteineen löytyvät täältä.

Sophie Desmarets’n aktiivisin filmiura oli 50-luvulla. Tänään hän on 88-vuotias.


1 kommentti:

  1. Hei, unohdin kiitellä ostoksistani. Kupposet oli ihanat =) KIITOS !

    Yst.terv.Sanna

    VastaaPoista