keskiviikkona, toukokuuta 14, 2008

Kierrätystä ilmaiseksi!


Kierrättää voi monin tavoin ilmaiseksi. Törmäsin tänään Hesarissa ensimmäisen kerran kierrätysideaan Freecycle. Ideana on kierrättää kaikkea mahdollista ilmaiseksi. Ensin pitää kuitenkin liittyä paikalliseen Freecycle-ryhmään, minkä jälkeen voi luovutettavista tai vastaanotettavista tavaroista viestittää ryhmän jäsenille. Suomessa näitä ryhmiä on neljä: Helsingissä, Kuopiossa, Rovaniemellä ja Tampereella. Freecycle on lähtöisin jenkeistä ja siellä ilmeisesti aktiivisten ryhmien määrä on ihan toista luokkaa kuin meillä. Sivuilla kerrotaan, että verkostossa on kaikkiaan 4,363 ryhmää, joissa on yhteensä 5 106 157 jäsentä.

Ryhmään liittyminen vaatii kirjautumisen, joten en päässyt tutustumaan kotimaiseen ryhmään paremmin, sillä en halua enää rekisteröityä uuteen paikkaan, kun niitä on jo riittävästi.

Yleisiltä sivuilta selvisi kuitenkin, että Helsingin ryhmässä on 336 aktiivista jäsentä, Tampereella 67, Rovaniemellä 11 ja Kuopiossa myös 11. Noiden lukujen perusteella ilmaiskierrätys ei tätä kanavaa käyttäen vaikuta kovin laajalta.

Toisaalta en tiedä, vaikka nämä ryhmät olisivat sitten tosi aktiivisia. Mutta herää kysymys kuinka kauan 11:llä ihmisellä riittää ilmaista tavaraa keskenään kierrätettäväksi.

Rovaniemen sivu oli näistä kaikkein informatiivisin, joten laitan linkin sinne, jos joku haluaa tutustua ideaan tarkemmin.

Kuopion sivuilta löysin linkin vinyylipörssiin, jossa voi ilmoittaa ilmaiseksi, jos haluaa myydä vanhat vinyylinsä pois. Olen monet kerrat miettinyt, mitä niille pitäisi tehdä. Minulla on niitä jotain reilut parisataa, joista ehkä viittä olen soittanut viimeisen kymmenen vuoden aikana, joten aika tyhjän panttina ne ovat. Sitten kuitenkin tökkii tuo, että vinyylipörssi on geocities-nimisessä paikassa, jolle taidan olla yliallerginen, mikä johtuu siitä, että sieltä tulee jatkuvasti ihan sairaasti mainosroskapostia meiliini.

Kuopion sivuilta löytyi myös linkki Ostorille, jonne voi laittaa ilmaiseksi ja ilman rekisteröitymistä osto-, myynti- ja lahjoittamisilmoituksia. Lisäsin linkin myös tähän sivulle vasemmalle, jos asia kiinnostaa, tai tarvitset jotain tavaraa tai paikan ilmaiselle ilmoitukselle.


Kierrättämisiin!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti