maanantaina, kesäkuuta 09, 2008

Hiljaiseloa kirppiksellä

Aika hiljaista on ollut kirppiksellä. Kävijälaskuri rikkoi 200:n rajan tänään, eli kirppistäni ei ole vielä löydetty. Kierrätykseen laitettavaa tavaraa kyllä riittää vielä pitkäksi aikaa, joten toivottavasti kävijöitä tulee lisää!

Joitakin kysymyksiä on tullut blogia päivittäessä mieleen. Mitä ihmiset mieluiten ostaisivat verkkokirppikseltä? Olen ajatellut, että voisin ottaa myös mahdollisia toiveita huomioon. Jos joku vaikkapa kerää jotain tavaraa tai tarvitsee esimerkiksi askarteluun jotain materiaalia, niin siitä voisi laittaa minulle kysymyksen. Voisin sitten katsoa, löytyykö varastostani jotain sopivaa, jonka voisin laittaa kirppispöydälle.

Hinnoittelua olen myös miettinyt, onko se kohdallaan? Postituskulut kylläkin lisäävät tavaroiden hintaa, mutta sille ei voi mitään. Toisaalta jos on mahdollista ostaa yksilöllinen tuote, niin postituskulujen ei luulisi vaikuttavan. Ja toisaalta, maksaisihan myymälään meneminen bussimatkan tai bensarahan verran, mitä ei ehkä aina tule ajatelleeksi. Verkkokaupasta ostaminen on ekologista ja verkkokirppikseltä ostaminen on vieläkin ekologisempaa.

Kannattaa tietenkin muistaa, että jos hankkii useamman tavaran kerralla, niin todennäköisesti säästää myös postituskuluissa.

Koska meille on tullut kesä ja kesäpuuhat vievät aikaa ja huomiota, niin kirppiksen päivitykset ehkä vähän harvenevat. Yritän kuitenkin edelleen laittaa viikottain jotain uutta esille.

Olen kiitollinen kaikista kommenteista, jotka toisivat elämää kirppikselle!

Hyvää kesää kaikille kierrättäjille!


4 kommenttia:

 1. Sun kannattaa mainostaa tätä, silloin ostajia tulee lisää. Kannattaa myös petrata tavaroihin. Eihän kukaan halua ostaa pieniä koriste-esineitä netistä, koska ne saa omalta paikka kunnaltakin puoli ilmaiseksi. Kannattaa myydä vaatteita. Myös vintage tavarat tuntuu menevän kaupaksi. Oletko hyvä käsistäsi? Virkkaa vaikka kukkia. Oma tekoinen kiinostaa monia. Kävijät katsovat aina ulkoasun! Tee ulkoasusta kutsuva, ja värikäs. Niin että ihmiset tulevat uudelleen käymään. Muista olla myös ystävällinen. :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos Aliisa hyvästä kommentista!

  Olen miettinyt tuota mainostamisjuttua ja siksi olen laittanut tämän blogilistalle, mutta se ei oikein pelaa. Ulkoasukommenttisi pisti miettimään, ehkä se tosiaan on vähän kuiva. Ja ystävällisyyttä täytynee harjoitella :) Toisaalta jos laitan tavaraa lähes päivittäin, niin se sujuu sutjakammin, kun en jaarittele kauheasti. Mutta täytynee välillä jutustellakin.

  Juu, olet oikeassa tuosta koriste-esineasiasta, ne onkin vähän täytteenä täällä. Tuo vaateajatus on hyvä! Siinä vaan tietysti tulee koon puolesta rajat vastaan, eli ostajan olisi oltava kokoa S.

  Käsissäni peukalo on usein keskellä kämmentä, ehkä jotain kuitenkin onnistuu. Pistetäänpä mietintään.

  Vielä kerran kiitos, Aliisa!

  VastaaPoista
 3. Minä ostan paljon kirjoja kirppiksiltä ja divareista. Postimaksut kyllä lisäävät ainakin kirjoissa hintaa aika tavalla.
  Voisitkohan kommentoida eri blogeissa, niin saisit vierailijoita sivuillesi. Minä käyn välillä blogilistaa läpi, mutta on hyvin sattumanvaraista osua tänne sitä kautta.
  Minusta selkeä sivu kuvineen, kokoineen ja hintoineen on hyvä. Liian kirjavaa ei jaksa katsoa.

  VastaaPoista
 4. Kiitos Anitta kommentistasi! On mukavaa, kun saa mielipiteitä ja voi vähän käydä keskusteluakin.

  Olen samaa mieltä kanssasi siitä, että selkeys on tärkeää. Toisaalta olen nyt miettinyt, että voisi olla hyvä, jos joskus kirjoittelisin vähän sekaan, ja sillai toisin omaa persoonaani mukaan. Tulee kauppias ikään kuin vähän tutummaksi :)

  Varmaan kommentoin blogeihin, jos sopiva aihe osuu kohdalle, mutta vain silloin - en siis halua tuputtaa...

  Hintakysymys on aina tärkeä (ja vaikeakin) ja toimituskulut ovat yksi osa sitä. Olenkin siksi yrittänyt laittaa tavaroille aika alhaiset hinnat, että kokonaishinta ei nousisi liian korkeaksi. Saa nyt sitten nähdä, miten tämä lähtee sujumaan...

  Poikkeathan uudelleen!

  VastaaPoista