keskiviikkona, syyskuuta 14, 2011

Korttipäivä!

Minulla ei ole korttipäivä joka päivä. Ei edes joka viikko. Välillä lueskelen kaihoisasti niiden korttikeräilijöiden blogeja, joille tulee korttipostia lähes päivittäin ja haikeana katselen omaa postiani, joka koostuu maksuista ja mainoksista. Mutta tänään oli toisenlainen päivä!

Ensinnäkin kävin Postimuseossa ja ostin sieltä muutamia ihailemiani kortteja. Yksi niistä on tämä Elin Danielson-Gambogin Poutapäivä.Olen nähnyt tämän useammassakin kuvagalleriassa ja huokaillut ihastuksesta. Elin Danielson-Gambogi on vuosikaudet ollut lempitaiteilijani sen jälkeen, kun olin muutamassa taidenäyttelyssä nähnyt hänen teoksiaan. Erityisesti hänen kuviensa valo teki minuun suuren vaikutuksen ja minusta hänen teoksensa ovat juuri siitä aika helposti tunnistettavissa.

Kun tulin kotiin, oli postilaatikossa odottamassa kaksi korttikuorta. Toisessa oli huutiksen ostoksia ja toinen kuori oli Sannalta. Aivan ihana lähetys, joka sisälsi myös yhden kultajyvän. Olen nimittäin aivan hulluna ruotsalaisen taiteilijan Helena Fermin töihin. Niissä on jotain, mikä vetoaa minuun.


Olen nähnyt näitä tosi vähän ja tämäkin on kulkenut Ruotsissa. Olenkin useasti miettinyt, onnistuisiko näiden metsästäminen jotenkin Ruotsista.

Täytyy nyt vielä kertoa, että kiertelin kaupungilla korttikaupoissa oikeastaan etsiskelemässä junakortteja. Nimittäin 3-vuotias junapoika on luonani aivan haltioissaan katsellut Ulla M:n junagalleriaa. Pieni sormi napsutteli näppärästi hiirtä ja ees-taas kelasi korttikuvia läpi. Siitä tuli sitten mieleen, että jospa keräisin hänelle ihan oman junakokoelman. MUTTA - se onkin helpommin ajateltu kuin tehty! Ei löydy junakortteja, ainakaan kohtuuhintaan, vaikka kuinka etsin. Huutiksesta ostin yhden ja se tuli juuri tänään. Niinpä ajattelin vihjaista, että jos joltain korttikaverilta löytyy ylimääräinen junakuva, niin täällä olisi iloinen vastaanottaja! :)

4 kommenttia:

 1. Ihanaa postia olet saanut :) Minullekin tupsahti Sannalta kiva kuorellinen kortteja.

  Juna-aiheisia kortteja ei kovin paljon tunnu liikkuvan. Pistänpä korvan taakse jos eteen tulee.

  VastaaPoista
 2. Oli iloinen korttipäivä eilen. On niin ihmeellistä, miten korttiposti voi piristää! Ja Sanna sen säännöllisesti tekee :)
  Kiva, jos pistit junan korvan taakse :D

  VastaaPoista
 3. Ihanaa, että postini ilahduttaa :)

  Minäpäs laitan myös mieleeni tuon juna-aiheen. Kovin paljoa niitä ei tosiaan vastaan tule...

  VastaaPoista
 4. Kivoja ovat. Kiitos blogistani. Blogissani on sinulle tunnustus.

  VastaaPoista