keskiviikkona, syyskuuta 30, 2009

Sisustamisen tyylit


Meneekö sisustaminen tiukasti trendien mukaan vai onko kaikki sallittua? Käytetäänkö sisustuksessa nostalgisia vai moderneja ratkaisuja? Onko kokonaisuus skandinaavinen vai välimerellinen? Kumpi on parempi: runsaus vai pelkistys? Puu vai metalli? Ajan patina vai uutuuttaan hohtava?

Miten milloinkin, luulisin. Sisustukseen vaikuttavat ainakin muistot, tunteet, temperamentti, elämänvaihe ja arvot. Niinpä jokaisen oma koti on asujansa näköinen.

Muistan varmaan ikuisesti, kun ensimmäiseen omaan kotiini tuli uusi ystävä käymään. Hän katseli hetken ympärilleen ja luonnehti: ”Täällä on ihan sinun näköistä!” Ilahduin lausahduksesta suunnattomasti ja pidin sitä parhaana kohteliaisuutena ikinä. Minuuteni tunsi kai silloin parikymppisenä saavansa osan hänen kotiani kiittelevistä silmäyksistään.



Mutta vaikka olisi varma oman tyylinsä suhteen, on silti rentouttavaa ja hauskaa selailla sisustuslehtiä, tai sukeltaa sisustamisen saloihin aiheesta tehdyn kirjan parissa, eikö vain? Itse olen sisustamisessa kylläkin enemmän lehti-ihmisiä ja niinpä olen myynyt kirppiksellä sisustuskirjani.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti