maanantaina, syyskuuta 05, 2011

Miksi kuvalinkit katkeavat?


Varoitan heti alkuun, että tästä jutusta ei saa paljoakaan irti, ellei ole sekä blogger-bloggaaja että picasa-kuvagallerian käyttäjä!

Ja sitten asiaan. Etsiskelin tietoa bloggerin kuvaongelmasta ja eteen tuli Blogi haltuun -blogin vinkit. Siellä todettiin, että bloggerin suurin murheenaihe on, että Picasa ja blogger eivät koskaan ole tulleet toimeen toistensa kanssa. Blogger kadottaa aika ajoin yhteyden Picasassa oleviin kuviin tai päinvastoin (ja nythän se on nähty tässäkin blogissa). Google on kuulemma paininut ongelman parissa jo jonkin aikaa.

Samassa jutussa on muutama vinkki, joilla voi välttää ongelmia. Niistä mielestäni yksi nousee ylitse muiden, eli tämä: "Älä käytä Picasa-ohjelmistoa koneellasi, jos haluat välttyä suurimmilta murheilta. Picasan ladattava ohjelmisto aiheuttaa suurimman osan ongelmista jotka johtavat bloggerissa kuvien katoamiseen."

Oikeastaan täsmentäisin tuota vielä siten, että

  • älä lataa kuvia picasa-galleriaan Picasa-ohjelmiston kautta, vaan aina gallerian kautta (siis jos olet blogger-bloggaaja).

Minä olen tietenkin tehnyt juuri päinvastoin ja siinä saattaa olla yksi syy ongelmiin. Vaikka ei ehkä ainoa eikä välttämättä. Nimittäin Maju laittoi edellisen juttuni alle kysymyksen, olinko muuttanut blogi-kansioitteni julkisuusasetuksia. Ja olinhan minä - enkä edes tiedä miksi! Uteliaisuuttani vain kokeilin täpän muuttamista toiseen paikkaan ja katsoin, tapahtuuko mitään. En huomannut mitään tapahtuneen - silloin. Mutta uskon vahvasti, että nimenomaan julkisuusasetusten muuttaminen sotkee linkin. Arvatkaapa, kaduttaako nyt kurja kokeilunhaluni!

No, en nyt kuitenkaan ripottele tuhkaa ylleni, sillä bloggerin vikahan tämä on. Ja paha vika onkin! Jos käyttäjällä on mahdollisuus laitella täppiä, niin kyllä ohjelmiston pitää se sietää. On oikeastaan käsittämätöntä, että tällainen bugi on aina vaan, eikä sitä saada korjattua.

En taida koskaan päästä kokeilunhalustani eroon ja niipä tein kokeeksi yhden kuvakansion toiseen google-tiliin. Laitoin kommentinkin yhden kuvan alle ja lähetin sitten kansion linkin itselleni toiseen tiliin. Kaikki oli sievästi paikallaan. Sen jälkeen menin muuttamaan kansion julkisuusasetuksia ja sen jälkeen vielä takaisin, ja kas vain! En enää päässyt entisellä linkillä sinne ja myös kirjoittamani kommentti oli kadonnut! Todistin itselleni, että näin se siis toimii - tai pikemminkin ei toimi. Tämä nyt varoitukseksi muille blogger-bloggaajille + picasa-käyttäjälle.

Etsiskellessäni löysin myös Ihan pihalla -blogin jutun "Apua, joku on vienyt kuvani". Ongelma oli sama kuin minulla, eli kuvat löytyivät Picasan kansioista, mutta linkit bloggeriin olivat poikki. Bloggari onnistui ratkaisemaan ongelman muuttamalla blogin albumin julkiseksi.

Tavattoman yksinkertainen ratkaisu, mikä jokaisen ongelman parissa kamppailevan kannattaa huomioida! Harmi, että minulle se ei oikein käy. Vaikka blogissa kuvat ovat julkisia, picasa-kansiot eivät ole sitä olleet. Ja nyt, kun olen perustanut sinne julkisia kansioita keräilyharrastusta varten, niin luulen, että kuvakansiot blogini kirpparitavaroista siellä seassa aiheuttaisivat vain turhaa hämmennystä...

Niinpä olen tässä edelleen vähän odottavalla kannalla, mitä tekisin seuraavaksi ja mihin. Vinkkejä otetaan vastaan! :)


2 kommenttia:

  1. Olet päässyt jo pitkälle ongelman selvittelyssä...toivotaan että selviää kokonaan! :o)

    VastaaPoista