torstaina, elokuuta 18, 2011

Kuvayllätyksiä!

On ollut mielettömän hieno kesä! Säät ovat suosineet ja kaikenlaista tekemistä on riittänyt: lapsenlapsen kanssa retkeilyä, ystävien kanssa seurustelua, mökkeilyä ja puutarhailua. Myös postikortteja on tullut välillä järjesteltyä, varsinkin silloin, kun postilaatikkoon on kopsahtanut kortteja.

Ne ovat aina iloisia yllätyksiä. Jokainen yksittäinenkin kortti on tuottanut iloa. Sitten tuli Sinikalta pino Minna Immosen kortteja, kun ihailin niitä hänen galleriassaan. Sari lähetti kokonaisen korttikirjan taidekuvia. Sannalta tuli kiva korttilähetys niin kuin aina. Ja sitten paukahti jättiyllätys Marjut V:ltä, eli ainakin parikymmentä ihanaa taidekuvaa, jotka kaikki sopivat kokoelmaani! Otin lähetyksestä kuvankin, joten pistän sen nyt esille.

Olin tosiaankin ällistynyt tästä postista, sillä olin jo taipunut myöntämään, että kohteeni on vaikea, eikä puutarha-aiheisia taidekuvia löydy kuin vain jokunen silloin tällöin. Sitten yhtäkkiä niitä tulee kuorellinen, huh-huh! Ja ihanaa!

On todella kiehtovaa kierrellä keräilijöiden picasa-gallerioissa katselemassa heidän kokoelmiaan. Monet ovat kerrassaan upeita! Usein siellä saa lisäksi huviakin, kun jättää kuvan alle kommentin ja saa vastauksen... joskus sinne syntyy kokonainen keskustelu. Tätä kautta keräilijät ovat tulleet tutuiksi ja monet melkeinpä kavereiksi.

Kun tarpeeksi kiertelin ja katselin gallerioita, halusin tietysti lopulta itsellenkin sellaisen. Olin ollut huomaavinani, että kun kuvat ovat galleriassa järjestyksessä, kokonaisuuden hahmottaa paremmin ja myös kokoelman kauneus nousee kunnolla esille. Aloittelin galleriani skannaamalla Jenny Nyströmin kortteja, joille tein oman kansion. Siitä sitten jatkoin kaupunkimaisemiin ja Carl Larssoniin. Nyt olen tehnyt jo kaksi puutarhakorttien kansiotakin ja lisää tekisi mieli laittaa... MUTTA!!!

Jotain kummallista on tapahtunut blogikuvilleni. Nuo kuville itseluodut kansiot ovat samassa picasa-galleriassa kuin tämän blogin kuvat, jotka menevät sinne automaattisesti aina kun lataan tänne kuvan. Nyt huomasin, että vanhimmat bloggerin kuvat ovat menneet MUSTIKSI ja lisäksi niissä on ikäänkuin kielletyn ajosuunnan merkki. MITÄ ON TAPAHTUNUT???

Kun selailen picasa-galleriassa näitä bloggerin kansioita, niin siellä kuvat ovat. Ne eivät kuitenkaan näy blogissa. Aivan kuin yhteys olisi jotenkin katkennut. Tämä on jotenkin pelottavaa, enkä sen vuoksi ole enää uskaltanut luoda uusia kansioita picasaan, jos näillä jutuilla on jokin yhteys. TIETÄÄKÖ JOKU TÄLLAISESTA ONGELMASTA? Jos tietää, niin otan kiitollisuudella vastaan tietoa vaikka siitä, mitä minun nyt kannattaisi tehdä.

KIITOS kaikille!

6 kommenttia:

 1. Ensiksi, KIITOS tämänpäiväisestä korttipostista! Kiitos! ..vai että syntyy picasaan keskustelujakin....kenenkähän kansioon???? :o)

  en ainakaan minä osaa ratkaista ongelmaasi, aivan tuntuu kyllä oudolta, mutta outojahan picasassa tapahtuu muutenkin. Kommentteja katoaa ym..

  Valtava kasa taidekortteja!! Laitathan ne näytteille että muutkin saamme ihastella niitä!

  VastaaPoista
 2. Kiitos vain itsellesi!!!

  Siltä vaikuttaa, että on joitakin nimeltä mainitsemattomia kuvienkeräilijöitä, joiden galleriaan tuppaa tulemaan suulaita vierailijoita, jotka haluavat jättää ikimuistoiset (äly -kkäät/-vapaat) ajatuksensa sinne... :o)

  Ja laittaisinhan minä kaikkea näytille, mutta kun ei oikein uskalla, sillä jospa kuvia sitten katoaa sitä mukaa vanhemmasta päästä???

  VastaaPoista
 3. Sinulla on jotenkin toisenlainen tapa ladata picasaan kortteja kuin minulla?? Outo juttu jos niitä katoais, toivottavasti joku tietää neuvoa sinua!!

  VastaaPoista
 4. Jostakin blogista luin, että vanhemmasta päästä kuvat lakkaa näkymästä, jos ei maksa jotain maksua. Olisiko tässä kyse juuri siitä.

  VastaaPoista
 5. Hei, minulla oli tuollainen ongelma, mutta fiksasin sen. Aloin kesken kaiken laittamaan picasa-kansioita "salatuiksi", eli "vain linkityt näkevät" tms. En muista termiä tarkasti. Ja sitten kuvat tulivat mustiksi, kuten kuvailit... Jouduin kansiot laittamaan takaisin näkyviin, julkisiksi. Nyt kun teen kansion picasaan, muutan sen saman tien "salaiseksi" ja sitten vasta linkitän blogissa olevaan tilaan. Blogini on toisen gmail-osoitteen alla ja kuvat toisen gmail-osoitteen alla. Minulla on kaksi picasa-tiliä, siis. Molemmat ovat omien gmail-osoitteiden takana. Voin yrittää selittää tarkemmin joskus...
  Jos haluan vanhemmat kuvat picasassa "salatuiksi", niin joudun linkittämään kaikki kuvat siinä ko. kansiossa, eli hommaa riittäisi. Ehkä joskus, taikka sitten jätän vaan vanhemmat kuvat "julkisiksi".
  Picasaan mahtuu älyttömästi kuvia. Olen nyt kolmen vuoden blogihistoriani aikana käyttänyt vasta yhden prosentin talennustilasta. En tiedä, johtuuko se sitten siitä, että käsittelen kuvat photarissa pieniksi valmiiksi, eli en lataa suoraan kamerasta picasaan, koska silloin niistä kuvista tulee 10-15 kertaa suurempia.


  Hyvä, että kortit olivat sopivia! Terv. kaksosten äitee

  VastaaPoista
 6. Mulla on menny blogi kahesti sekasin, siis koodi ja kaikki. Mä oon ottanu koko blogin sillon pois ja aatellu, et vähemmän kuvia on ehkä sitteki parempi. Vielä on pysyny pystyssä.

  VastaaPoista