sunnuntaina, elokuuta 22, 2010

Korttikokoelman alku

Näin syyskauden avajaisiksi haluaisin esitellä muutaman kortin, jotka muodostavat ”korttipuutarhani” siemenen!

Tuossa kesän korvallahan ryhdyin keräilymielessä haeskelemaan puutarha- tai puistoaiheisia taidekortteja, joissa olisi kuva jonkun taiteilijan tekemästä maalauksesta. Syy, miksi valitsin kohteeksi juuri puutarhan taiteilijoiden tekemänä, on se, että ne yhdistävät kaksi kiinnostuksen kohdettani, puutarhan ja taiteen. Korttien kautta lähden tutustumaan taiteilijaan ja lisäksi voin ihailla kauniita puutarhakuvia.

Blogituttavuuteni Hannen kanssa vaihdettiin aluksi muutama kortti ja hän myös yllytti minut liittymään Kinin korttienvaihtorinkiin. Lisäksi olen etsiskellyt kortteja Huutonetista ja kirppiksiltä. Näiden kokemusten perusteella täytyy todeta, että Kini oli oikeassa, kun sanoi, että keräilykohteeni on vaikea. Mutta toisaalta haasteet vain lisäävät mielenkiintoa. En toivo isoja määriä monenlaisia kortteja, vaan yksikin kappale keräilykohteesta on arvokas!

Esittelen tässä nyt ensimmäisistä korteistani kolme ihastuttavaa yksilöä. Kiitokset heti alkuun Hannelle ja Pirjo-Liisalle!

Hannelta tulleissa korteissa oli tämä Helen Allingham’n vesivärimaalaus:Helen Allingham (1848-1926) oli englantilainen vesivärimaalari ja viktoriaanisen ajan kuvaaja. Hän oli kuuluisa erityisesti Surrey’n ja Sussex’n pittoreskien maalaistalojen ja mökkien kuvaajana. Hänen kotisivuillaan http://www.helenallingham.com/ on laaja galleria hänen maalauksistaan, jotka melkein kaikki sopisivat kortteina kokoelmaani!

Seuraavana on Huutonetista löytämäni John Atkinson Grimshaw’n The Rector’s Garden, Queen of the Lilies:


John Atkinson Grimshaw (1836-1893) oli englantilainen taidemaalari, joka oli erityisen kuuluisa kaupunki- ja maisemakuvistaan. Tämä maalaus on vuodelta 1877, ja liljojen on ajateltu olleen Grimshaw’n lempikukkia. Hänen tuotannossaan on myös fantasia-aiheita. Hänen huikean upeita maalauksiaan voi käydä katsomassa kotisivuillaan http://www.johnatkinsongrimshaw.org/

Korttiringistä sain postia Pirjo-Liisalta ja hänen korteistaan ihastuin erityisesti tähän unen- ja fantasianomaiseen kuvaan Doyles Garden’sta, jonka alkuperäisen kuvan on maalannut Mark Shepherd.Vaikka etsiskelin netistä tietoa melkoisen tovin, en löytänyt taiteilijasta tietoa. Ehkä sitä kuitenkin vielä joskus tulee sinne.

Näin keräilyni on siis alkanut ja voin sanoa, että se tuottaa ihan suunnatonta mielihyvää! Kerron myöhemmin siitä lisää, jos vain onnellisia löytöjä kertyy enemmän.

4 kommenttia:

 1. Voi kuinka kauniita kortteja, minulla on sinulle vielä se Löök ja pari muuta postittamatta, kesä vaan on ollut niin hektistä aikaa, etten ole kerinnyt kellekään postitella edes kortteja. Mutta pian, lupaan sen !

  VastaaPoista
 2. Ihania! Hieno kohde eikä tuu ongelmia säilytyksen kanssa, kun ei repee kokoelma käsiin :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos, kiitos, eikös vain olekin ihania! Kiva odotella postia, Hane!
  Kinillä se on sana hallussaan! :)

  VastaaPoista