keskiviikkona, heinäkuuta 14, 2010

Filmitähtiä - Kathryn Grayson

Vanhat filmitähdet kiehtovat edelleen. Nyt nappasin tutustumista varten tumman kaunottaren nimeltään Kathryn Grayson.


Googlaamalla löytyi runsaasti tietoa, mikä johtuu ainakin osittain siitä, että hän on kuollut tämän vuoden helmikuussa ja useissa amerikkalaisissa lehdissä on julkaistu muistokirjoituksia.

Kathryn Grayson (syntyjään Zelma Kathryn Elisabeth Hedrick) oli syntynyt samana vuonna kuin edellä esittelemäni filmitähti, Sophie Desmarets, ja oli siis kuollessaan 88-vuotias.

Kathryn Grayson varttui perheessä, joka rakasti musiikkia ja jossa kaikki lauloivat. Laulaminen alkoi jo pienenä lapsena ja hän haaveili jo varhain oopperaurasta.

Hän sai filmisopimuksen 15-vuotiaana sen jälkeen, kun MGM:n kykyjenetsijät olivat kuulleet hänen laulavan. Hollywoodin musikaalien kulta-aikaan 1940- ja 50-luvulla hän teki useita elokuvarooleja, muun muassa Gene Kellyn ja Frank Sinatran kanssa elokuvan Laulaen maihin (Anchors Aweigh, 1945).

Kathryn Grayson lopetti filmiuransa vuonna 1956 elokuvaan "The Vagabond King", jonka tekemisestä hän ei kertomansa mukaan pitänyt (käsittääkseni lähinnä Mario Lanzan vuoksi). ”Niinpä kutsun sitä päiväksi: ei enää elokuvia”, hän kertoi. Esiintyminen jatkui yökerhoissa ja konserteissa ja myös televisiossa, kunnes hän teki oopperadebyyttinsä vuonna 1960 Madame Butterfly’ssa.

Ihastuttavia kuvia ja Kathryn Grayson’n kaunista laulua löytyy YouTubesta esimerkiksi tästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti