keskiviikkona, joulukuuta 07, 2011

Pettymys Itellaan kirvoitti kirjoituksen Suomen lehtiin

Me postikorttien keräilijät laadimme yhteisen mielipidekirjoituksen ja jaoimme sen useaan lehteen ympäri Suomen.


Itella pilaa nykyään enemmän postikortteja kuin aikaisemmin. Kortteihin tulee kuvapuolelle isoja valkoisia ja mustia naarmuja, ja joskus ne ovat jopa revenneet. Ymmärtääksemme korttien kuvapuoli vahingoittuu huonojen lajittelukoneiden takia. Lisäksi yhä useammin postimerkkejä ei leimata, minkä syytä emme tiedä.

Me postikorttien keräilijät olemme erittäin pettyneitä Itellan toimintaan. Käytämme paljon aikaamme ja rahaamme postikorttiharrastukseen, joten on väärin, että kortit menevät pilalle matkalla. Kyse ei ole muutamasta yksittäisestä kortista, vaan todella suuri määrä saapuvista korteista on vahingoittuneita. Kyseessä ei myöskään ole pelkkä kosmeettinen haitta, vaan Itellan huolimattomuus aiheuttaa meille myös taloudellisia menetyksiä.

Useat meistä ovat ottaneet suoraan yhteyttä Itellaan ja reklamoineet vahingoittuneista korteista, mutta toiminta ei muutu. Saamme pahoitteluja ja joskus postimerkkejä korvaukseksi vahingosta. Ne eivät kuitenkaan korvaa vahingoitettuja, esimerkiksi ulkomailta saapuneita kortteja. Ne eivät myöskään korvaa arvokkaita kortteja, joista keräilijä on erikseen maksanut korkean hinnan. Itellan ehdotus postikorttien lähettämisestä kirjekuoressa ei ole keräilymielessä eikä ekologisesti oikea ratkaisu.

Olemmekin pohtineet, miten tilanne saataisiin paremmaksi. Varsinkin näin joulun alla asia huolestuttaa meitä, koska joulukortteja lähetetään paljon. Yksilötasolla emme voi tehdä muuta kuin jatkuvasti reklamoida vahingoittuneista korteista. Haluammekin siksi tuoda tämän ongelman suuremman yleisön tietoon toivoen, että sen avulla Itellassa ongelma ymmärrettäisiin paremmin ja siihen ryhdyttäisiin etsimään oikeita parannuskeinoja.

Keräilijät ovat myös perustaneet nettiin kuvagallerian, jonne he keräävät kuvia pilalle menneistä korteista. Kansion kasvamista voi seurata TÄÄLLÄ.


(kuva korttiringin galleriasta)

1 kommentti: